Litt historie om koret

 ConSpirit

Velkommen til korets hjemmeside 

Litt om oss i ConSpirit


Koret ble starta høsten 1985. Øvingslokalet var i bomberommet på Kongerød skole på Klyve, og koret ble derfor hetende "Klyvekoret". Dirigent var Ragnar Moen, en middelaldrende kar med fartstid fra flere andre kor i Grenland. Repertoaret var typiske korsanger og de første årene besto koret av ca.20 sangere. Miljøet var godt, vi hadde gode solister og en allsidig mann på trekkspill, så koret vokste sakte men sikkert.


I 1991 ble Arnfinn Brenni ansatt som dirigent, etter en periode som vikar for Ragnar Moen. Alt ble forandret fra da av! Spilloppmakeren hadde ikke bare greie på hva folk likte å synge, han var gså full av ideer om hvordan "bringe musikken ut til folket".

Publikum likte det nye repertoaret, hvilket også sangerne gjorde. Snart var vi nesten 50 medlemmer i koret som nå het Con Spirit, som henspeiler på gleden og "ånden" som var i koret. Vi dro på landssangerstevner, og på Hamar i 1996 blei vi kåret som vinnere i konkurranse med mange kor. Vi fikk prisen for beste fremførelse, hvor sangglede var et av kriteriene. Det har faktisk vært en gjennomgående karakteristikk av oss som kor. Publikum ser at vi trives med sangene og det smitter! Sånt blir det underholdning av, og det er jo nettopp det vi ønsker. Vi vil at folk skal kose seg når de er på konsertene våre.


Vi har holdt konserter sammen med storband, brassband, hornorkester, korps, vanlige orkester og vårt eget " husorkester", som vi har med etter behov. Vi har seminarer med kjente og ukjente, for å fremme stemmebruk og innøve sanger intensivt i en langhelg. Lørdag kveld koser vi oss med god mat og selvlaget underholdning.


I 2000 hadde koret sin andre jubileumskonsert. Det var en "slagerparade" for kor og solister i en fullsatt Dovregubben i Ibsenhuset. Dette var kjempegøy.

I 98 starta koret en kronerulling for mennesker uten noe sted å være i Grenland. Aksjonen bidro til at det blei samla inn kr.180.000,-, som Kontaktsenteret i Skien fikk nytte av.

En av de siste søndagene før jul arrangerer vi to konserter. Borgestad kirke har blitt en tradisjon å bruke de seinere åra. Så følg med i annonsene eller ta kontakt med oss!


Om sommeren er vi som oftest sammen på stevner innenlands og hvert 5.år drar vi på utenlandstur. Den siste utenlandsturen gikk til Irland i 2005. Vi sang i en flott kirke i Dublin, i en park i samme byen, og ellers hvor vi fant ut at vi kunne stemme i.


Vi har blitt en sammensveisa gjeng med åra, og alle går inn for at et nytt medlem ikke skal føle seg utafor. Noen av medlemmene har vært med helt ifra starten i 1985, så vi håper at det er et bevis på at vi har lykkes med oppgaven.


Øvelsene foregår i Menstad bydelshus, ved Menstad skole, hver tirsdag fra kl.19.00 til 22.00.

Her må du være ute før kl 1900, etter dette er døren låst. Ring leder dersom du ikke kommer inn!

Vi er nå totalt over 45 medlemmer, ca.35 aktive hele tiden.

 

 

Hilsen oss i ConSpirit